Laika ziņu eksperts Toms Bricis komentē nesen virs Rīgas debesīs redzēto krustu

Foto – Pixabay

Latvijā pazīstamais bokseris Mairis Briedis soctīklos raksta, ka ir satraukts par to, kāpēc Latvijā debesis izskatās citādāk, nekā, piemēram, Ēģiptē vai Saūda Arābijā…

Briedis raksta, ka ir pamanījis, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji pēdējās dienās ir satraukti, jo pamanījuši debesīs lielu daudzumu svītras, kuras tiekot dēvētas par ķīmiskajām trasēm. Tās izskatoties kā lidmašīnu atstātas pēdas, tomēr daži uzskatot, ka tās varētu būt ķīmisko vielu izsmidzināšanas pēdas, kas it kā varot ietekmēt gan cilvēku pašsajūtu, gan lai arī mainītu laika apstākļus.

Tagad bokseris atrodoties Ēģiptē un visu laiku esot vērojis debesis, bet ne reizi neesot tur manījis nevienu svītru, tāpat arī tādas neesot manījis, būdams Saūda Arābijā. Ēģiptē viņš pats esot nofilmējis debesis – nepaliekot nekādas pēdas, lai arī lidmašīnas tur lidojot visu laiku.

Foto – ekrānuzņēmums

Tāpēc Briedis esot aizdomājies, kāpēc tad ir tā, ka dažās vietas ir tik daudz svītru debesīs, kamēr citur – vispār nav?

Tikmēr meteorologs un laika ziņu eksperts Toms Bricis “Rīta Panorāmā” par šo dabas parādību viesa skaidrojumu – pie svītrām debesīs esot vainojams cilvēks. Bricis nenoliedz – daudz cilvēku soctīklos viņam sūtījuši fotogrāfijas ar debesīm un bijuši visai satraukti. Vienbrīd virs Rīgas pat esot izveidojies tāds kā krusts, un cilvēki patiešām bija satraukti.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar precīzām ziņām: kad Latvijā patiešām sāksim just rudens klātbūtni

Foto – ekrānuzņēmums

Tomēr viņš skaidro, ka strīpas, kas paliek aiz lidmašīnām, metot ēnu uz zemāk esošajiem mākoņiem. Šī kombinācija tiešām neesot sastopama pārāk bieži, kad augstu atmosfērā, kur lido lidmašīnas, gaiss ir pietiekoši sauss, lai neveidotos mākoņi, bet tajā pašā laikā – pietiekoši mitrs, lai saglabātos lidmašīnu atstātās kondensāta strīpas. Un zemākajā atmosfēras slānī ir plāna mākoņu sega, uz kurienes arī “uzmetas” šīs ēnas.

Tāpat arī jāņem esot vērā fakts, ka ir jau septembris, kas nozīmē, ka saulīte debesīs vairs nav tik augstu, bet nedaudz ieslīpi, līdz ar to ēnas izskatās ļoti izteiktas un platas, kā rezultātā, mēs visi redzams šīs interesantās un dažus cilvēkus – biedējošās, debesis.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment